Wat is

Veel mensen hebben lichamelijke klachten, zoals nek-, schouder-, rug-, heup- , knie- of voet klachten , wat vaak komt door verkeerde houdings- en bewegingsgewoonten.              

Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode die erop gericht is om deze klachten op te heffen of te voorkomen. De oefentherapeut maakt u bewust van uw houding en manier van bewegen in relatie tot uw klachten. Ook krijgt u inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, (over)belasting en spanningen. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van de klachten.

Oefentherapie Cesar wordt gegeven in de praktijkruimte en –indien noodzakelijk- bij de patiënt thuis. U werkt onder begeleiding van de oefentherapeut aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning en brengt uw lichaam weer in goede conditie. U ontdekt hoe u uw houding en manier van bewegen kunt verbeteren. Zo leert u hoe u met uw klachten kunt omgaan en hoe u kunt voorkomen dat uw klachten terugkeren. De behandeling wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie. Dat betekent dat u oefeningen en houdings- en bewegingsadviezen krijgt die u kunt toepassen in uw dagelijks leven. Zowel uw werkomgeving, uw thuissituatie als uw hobby’s en het sporten komen aan de orde. Door de adviezen toe te passen, leert u om gezonder te bewegen.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat Oefentherapie Cesar voor veel mensen op langere termijn zeer effectief is.

 Gezondheidsplein De Weef
Hofstraat 18 A
7121 DM Aalten
T. 0543 45 18 17
M. 06 12 793 270
E. info@oefentherapiecesaraalten.nl